4 MILITARI ROMÂNI RĂNIŢI ÎN AFGANISTAN

DISTRIBUIȚI

Emoţii pentru rudele a patru militari plecaţi în misiune în Afganistan. În această dimineaţă, cei patru soldaţi din Batalionul ” Rechinii Albi” au fost răniţi în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce se aflau în misiune. Din fericire, toţi se află în afara pericolului  după ce au primit îngrijiri medicale la spitalul din Kandahar. Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale şi Şeful Statului Major General sunt informaţi în permanenţă despre situaţia lor.

Militarii români executau o misiune de rutină, când o bombă artizanală a fost detonată în apropierea lor.

În Kandahar în această dimineaţă din păcate au fost răniţi 4 militari români, în jurul orei 10.30, ora României, în urma detonării unui dispozitiv explozibil improvizat. Militarii executau o misiune de patrulare în zona localităţii Kandahar din Afganistan. Conform procedurii după securizarea zonei militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost transportaţi pe aclea aerului la cel mai apropoiat spital, acesta fiind la Kandahar. De la medicii care au grijă de ei avem informaţii că sunt în stare stabile.

Doi dintre militari se aflau la prima misiune, iar ceilalţi doi aveau deja experienţă în Afganistan, aflându-se la a treia misiune, susţin reprezentanţii MAPN.

Rudele militarilor au stat cu sufletul la gură până au avut veşti despre starea lor. Ministerului Apărării anunţă că o decizie privind rămânerea lor în Afganistan sau reîntoarcerea lor în ţară va fi decisă de medic

Misiunile din Afganistan sunt destul de dure, deoarece zona este instabilă iar militarii noştrii execută misiuni de securizare a bazelor militare dar se ocupă de consilierea forţelor afgane.