100 de studenţi şi absolvenţi de facultate au intrat în programul de internship al guvernului, din acest an. Premierul Mihai Tudose le-a spus tinerilor stagiari că este nevoie de un suflu nou în administraţia centrală

DISTRIBUIȚI

O sută de studenţi şi absolvenţi de facultate, de la universităţile din ţară şi din străinătate, au intrat în programul de internship al guvernului, din acest an. Premierul Mihai Tudose le-a spus tinerilor stagiari că este nevoie de un suflu nou în administraţia centrală şi le-a cerut acestora să fie activi şi să-i sâcâie pe miniştri cu ideile şi propunerile pe care le au. Ba mai mult, făcând referire la cei care au continuat să afişeze mesajul REZIST în faţa Guvernului, premierul le-a spus internilor că ei sunt din tabăra INSIST.

A fost cerere mare pentru noul program de internship al Guvernului, dar numai o sută au fost selecţionaţi.

Premierul Mihai Tusose a ţinut să-l apostrofeze, de faţă cu stagiarii, pe Radu Puchiu, responsabil cu programul de internship.

Răspunsul din partea responsabilului de program nu a întârziat să apară.

Premierul le-a dat tinerilor şi câteva sfaturi.

Şeful executivului nu a încheiat înainte de a-l mai apostrofa încă o dată pe responsabilul de program.

Gabriela este unul dintre interni. Este studentă în anul trei, la Academia de Studii Economice, Facultatea de Relaţii Publice Internaţionale. Tânăra a aplicat pentru ministerul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Ioana va merge la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, la departamentul juridic, fiind proaspătă absolventă de drept. Ea are planuri mari pentru perioada în care va fi stagiar.

Gânduri bune pentru stagiarii din acest an au venit şi din partea mai multor miniştri, la ceremonia de deschidere a programului. Cei o sută de interni vor primi, fiecare, câte o bursă lunară de o mie de lei iar la final unii dintre ei ar putea avea şansa de a lucra în administraţia centrală.