Zi decisivă pentru mai mulţi membri ai Guvernului! Social-democraţii, în frunte cu Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose, decid cine rămâne în Guvern şi cine pleacă

DISTRIBUIȚI

Zi decisivă pentru mai mulţi membri ai Guvernului! Social-democraţii, în frunte cu Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose, decid cine rămâne în Guvern şi cine pleacă. Prim-ministrul a spus clar: ori pleacă miniştrii cu probleme penale şi cei care nu îşi fac treaba, ori pleacă el. În acelaşi timp, preşedintele României avertizează: „Dacă şi acest guvern ar cădea, ar trebui să-mi pun întrebarea dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze”, spune şeful statului.

Din cauza miniştrilor cu probleme penale, respectiv vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, şi ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a început războiul dintre premierul Mihai Tudose şi preşedintele Liviu Dragnea.

Însă, în timp ce Tudose susţinea că există tensiuni în relaţia cu şeful PSD, Dragnea nega că relaţia cu prim-ministrul s-ar fi fisurat.

În cele din urmă, după discuţii aprinse, cei doi oficiali au ajuns la concluzia că lucrurile într-adevăr nu merg aşa cum trebuie în Executiv şi că cineva trebuie să plece acasă.

Potrivit unor surse, Mihai Tudose i-a spus clar lui Liviu Dragnea că va demisiona din funcţia de prim-ministru dacă nu vor avea loc schimbări în Guvern.

Este a doua criză de pe scena politică din acest an. În vară, Sorin Grindeanu a fost demis de Parlament din funcţia de prim-ministru după mai multe conflicte cu şeful PSD, Liviu Dragnea.