Zecile de tineri amatori de sporturi extreme au luat cu asalt plaja din nordul staţiunii Mamaia. Vântul a fost suficient cât să îi poarte pe valuri în largul mării

DISTRIBUIȚI

La malul mării a fost astăzi ca în mijlocul verii. Nu vorbim de temperaturile ridicate din luna lui cuptor ci de zecile de tineri amatori de sporturi extreme care au luat cu asalt plaja din nordul staţiunii Mamaia. Nu a fost soarele foarte puternic însă vântul a fost suficient cât să îi poarte pe valuri în largul mării. Între timp, litoralul se pregăteşte să primească zeci de mii de turişti care vor petrece sărbătoarea de 1 mai, la mare.

Au aşteptat o iarnă întreagă să se bucure deopotrivă de soare şi vânt puternic! Cei care au adrenalina în sânge n-au mai avut răbdare până la începerea sezonului şi au umplut plaja din nordul staţiunii Mamaia. Mai ales că au şi avut toate ingredientele necesare pentru o astfel de aventură: vânt bun, echipament profesionist, talent şi multă adrenalină.

Cei mai mulţi sunt veniţi din Bucureşti special pentru kite. Şi-au pregătit cu atenţie zmeiele şi le-au lipit pe cer ca nişte timbre pe scrisoare. Nu de multe ori au şansa să prindă un vânt atât de prielnic. Aşa că atunci când pot, profită din plin.

Un echipament de surf nu este foarte ieftin. Ajunge să coste câteva mii de euro. Pentru cei cu adevăraţi pasionati nimic nu mai conteaza insa atunci cand se afla pe mare. Senzatiile pe care le traiesc sunt atat de intense incat orice altceva este dat uitarii.

Meteorologii au veşti bune şi pentru zilele următoare. Va fi din ce în ce mai cald iar briza mării se va face şi ea resimţită. Suficient de tare cât să îi atragă pe împătimiţii de sporturi extreme pe litoral. Şi nu numai!

În Mamaia, pentru trei nopţi de cazare la un hotel de patru stele, cu demipensiune, preţul este de 197 euro/noapte, în cameră dublă şi acces gratuit la spa.

Pentru destinaţiile de dincolo de graniţă, pe litoralul bulgăresc, ofertele de cazare s-au ocupat aproape în totalitate însă dacă vă grăbiţi mai puteţi găsi câte ceva. De exemplu, la Balcic, pentru trei nopţi de cazare la un hotel de trei stele, cu demipensiune, loc în cameră dublă standard, tariful este de 71 euro de persoană. Preţul este dublu dacă alegeţi un hotel de patru stele. La Nisipurile de Aur, pentru un hotel de trei stele, cu demipensiune, tariful este de 63 de euro şi de peste 100 de euro, pe noapte, la un hotel de cinci stele.