Zeci de tineri din Capitală s-au pus pentru două zile în pielea angajaţilor NASA. Şi-au dat întâlnire la cel mai mare concurs de programare la nivel mondial

DISTRIBUIȚI

Zeci de tineri din Capitală s-au pus pentru două zile în pielea angajaţilor Nasa. Şi-au dat întâlnire la cel mai mare concurs de programare la nivel mondial. Ei au avut chiar ocazia să se familiarizeze cu bazele de date ale Agenţiei Spaţiale. Tinerii au îmbinat creativitatea şi tehnologia pentru a găsi soluţii la provocări din spaţiu şi de pe Terra. Care au fost propunerile participanţilor, urmăriţi în materialul următor.

Una dintre temele consursului s-a numit „Şi tu poţi ajuta la lupta împotriva incendiilor”. Participanţii au fost provocaţi să creeze un instrument de monitorizare a incendiilor. La asta a lucrat şi echipa din care a făcut parte Costin.

Tinerii au creat o aplicaţie pe care oamenii care sunt conectaţi la ea pot urca poze din locul în care a izbucnit un incendiu.

Şi ca totul să fie cât mai uşor pentru oamenii prinşi în astfel de incidente, echipa a făcut de la zero, cu ajutorul unei imprimante 3D, o brăţară inteligentă.

La competiţie s-a prezentat şi Vlad, un tânăr pasionat de IT. Hotărât să câştige, a făcut echipă cu alţi trei băieţi şi s-au prezentat cu toţii la concurs cu planul deja făcut de acasă. Au creat o hartă interactivă cu ajutorul căreia se poate măsura intensitatea radiaţiei solare.

În doar două zile, munca lor a dat roade.

Tot de energia solară s-au ocupat şi Silvia şi echipa ei. Cu ajutorul datelor puse la dispoziţie de NASA, au reuşit să facă o aplicaţie prin care oamenii să îşi poată planifica activităţile zilnice, în funcţie de puterea pe care o pot furniza nişte panouri solare.

Totul a avut loc în cadrul celei mai mari competiţii de programare la nivel mondial, NASA Space Apps Challenge, organizată pentru prima data şi la Bucureşti.

Participanţii şi-au ales câte o problemă pe care să o rezolve, în funcţie de domeniu şi gradul de dificultate.

Competiţia s-a desfăşurat simultan în peste 100 de ţări. Câştigătorii vor avea ocazia să participe la o lansare oficială NASA.