Zece ani de închisoare a primit o profesoară din Houston, Texas, după ce a sedus un elev de 13 ani şi rămas însărcinată cu acesta. La proces a pledat vinovată

DISTRIBUIȚI

Zece ani de închisoare este pedeapsa pe care a primit-o o profesoară din Houston, Texas, după ce a sedus un elev de 13 ani şi rămas însărcinată cu acesta. La proces a pledat vinovată, iar faptul că la rândul ei a fost abuzată în copilărie a fost considerat circumstanţă atenuantă.

Povestea profesoarei Alexandria Vera de 24 de ani a ţinut prima pagină a ziarelor de peste ocean, după ce s-a aflat că şi-a sedus unul dintre elevi, un băiat de 13 ani. Avocaţii femeii au ţinut să puncteze că Vera nu poate fi considerată un pedofil în adevăratul sens al cuvântului, pentru că baiatul părea mai matur decât vârsta lui, şi în plus, părinţii săi ar fi fost de acord cu relaţia celor doi. Iniţial pedeapsa de care era pasibilă profesoara ar fi însumat 30 de ani de închisoare, însă apărarea a punctat că Alexandria Vera a avut un trecut tumultuos. La rândul ei a fost abuzată în copilărie, a fost nevoită să se angajeze la doar 14 ani, şi-a cumpărat singură prima locuinţă la doar 21 de ani şi a avut grijă permanent de fratele ei mai mic, dar şi de fiica ei de doar 6 ani. Ea a rămas însărcinată cu băiatul de 13 ani, în urma unei relaţii care s-a întins pe nouă luni de zile. Judecătorul a ţinut cont de argumentele apărării, aşa că Vera a primit doar 10 ani de închisoare.

Deocamdată nu s-a precizat nimic despre soarta copilului pe care Alexandria Vera îl poartă în pântece în urma relaţiei cu elevul său. Ea a fost deja închisă , chiar dacă a susţinut permanent că legătura a fost una bazată doar pe iubire.