Weekend cu zăpadă în Harghita. Cu schiurile în portbagaj, unii au venit chiar şi din străinătate pentru a se bucura de pârtiile din Harghita Băi

DISTRIBUIȚI

Dacă în mare parte din ţară plouă abundent, în Harghita turiştii profită de un weekend cu zăpadă. Cu schiurile în portbagaj, unii au venit chiar şi din străinătate pentru a se bucura de pârtiile din Harghita Băi. Doar acolo, la peste 1000 de metri altitudine, stratul de zăpadă măsoară şi acum câţiva zeci de centimetri. Copiii au dat tonul distracţiei şi au făcut întrecere cu săniile, iar adulţii s-au bucurat de vremea frumoasă.

Deşi primăvara a pus stăpânire pe întreaga ţară, pe pârtiile din Harghita, temperaturile minime încă menţin un strat de zăpadă de aproape un metru. Ocazie excelentă pentru turiştii care vor să profite de ultimul weekend pe pârtie.

După ninsorile de ieri, pe pârtie s-a depus un strat nou de zăpadă, ce măsoară 10 centimetri, iar cei mai bucuroşi au fost copiii. Dacă nu s-au întrecut cu săniile pe derdeluş, cei mici au ridicat oameni de zăpadă pe care i-au decorat cu stil.

La Harghita Băi au ajuns chiar şi de turişti din străinătate, pentru o porţie zdravănă de schi.

Distracţia va continua până târziu în noapte, iar de mâine, turiştii se vor îndrepta spre case, pregătiţi pentru o nouă săptămână de muncă.