Vremea rămâne deosebit de rece pentru această perioadă. Ploile nu ne părăsesc de tot, iar temperaturile sunt mai mici chiar şi cu 8 grade faţă de cele obişnuite

DISTRIBUIȚI

Avertismentele meteorologilor continuă să apară. Vremea rămâne deosebit de rece pentru această perioadă. Ploile nu ne părăsesc de tot, iar temperaturile sunt mai mici chiar şi cu 8 grade faţă de cele obişnuite. Asta, deşi suntem în mijlocul primăverii. Schimbările bruşte de temperatură nu fac decât să dăuneze organismului. Persoanele meteosensibile sunt predispuse la boli respiratorii, dar şi depresii. Mâine va fi şi mai frig.

„Una caldă, una rece” este zicala potrivită pentru a descrie schimbările bruşte de temperatură din această perioadă.

Temperaturile sunt mai scăzute cu aproape 8 grade faţă de cele normale pentru luna mai. Aşa că, oamenii nu au avut încotro şi au revenit la geci şi căciuli.

Pe lângă faptul că atunci când vremea se răceşte avem şi o dispoziţie proastă, fluctuaţiile de temperatură ne afectează şi sistemul imunitar.

În plus, aceste schimbări bruşte de temperaturi, de la cald la rece, sunt responsabile şi de boli ale tubului digestiv sau agravarea afecţiunilor cardiace. În acelaşi timp, fluctuaţiile de temperaturi accentuează şi stările de depresie şi fobiile.

Sfatul medicilor este însă să prevenim pe cât putem aceste situaţii.

Temperaturile continuă să scadă, iar cel mai frig va fi mâine, spun meteorologii.

În noaptea de miercuri spre joi, vor fi şi -3 grade celsius în estul Transilvaniei. Dar pentru că tot am vorbit de schimbări radicale, de joi, mercurul va urca în termometre până la 24 de grade.