Vremea extremă a pus stăpânire pe toată ţara. Drumurile s-au închis unul câte unul, după ce a nins abundent şi viscolit. Acolo unde şoselele au fost practicabile, şoferii au avut probleme serioase cu… vizibilitatea. Şi cei care ar fi trebuit să se ocupe de desăpezire au întâmpinat dificultăţi. În judeţul Constanţa, Autostrada Soarelui a fost închisă, între Constanţa şi Cernavodă, după ce utilaje de deszăpezire au derapat şi au ieşit de pe carosabil

DISTRIBUIȚI

Vremea extremă a pus stăpânire pe toată ţara. Drumurile s-au închis unul câte unul, după ce a nins abundent şi viscolit. Acolo unde şoselele au fost practicabile, şoferii au avut probleme serioase cu… vizibilitatea. Şi cei care ar fi trebuit să se ocupe de desăpezire au întâmpinat dificultăţi. În judeţul Constanţa, Autostrada Soarelui a fost închisă, între Constanţa şi Cernavodă, după ce utilaje de deszăpezire au derapat şi au ieşit de pe carosabil.

Constanţa se află din această dimineaţă sub cod portocaliu de vreme rea. Temperaturile au scăzut dramatic, iar vântul a suflat cu 70 de kilometri pe oră.

Drumarii constănţeni au patrulat cu peste 100 de utilaje ca să menţină drumurile cât de cât circulabile. În doar jumătate de zi au răspândit 61 de tone de sare şi 11.000 de litri de clorură de calciu.

La orele prânzului, viscolul puternic a redus vizibilitatea până la limita de pericol. Drumarii, împreună cu Poliţia Rutieră, au închis traficul pe mai multe şosele pentru vehiculele mai grele de 3,5 tone. Constanţa – Tulcea şi Constanţa – Hârşova au fost primele restricţionate.

Traficul naval a fost şi el suspendat, iar operaţiunile de încărcare-descărcare au fost restricţionate.

Probleme au fost şi în judeţul Teleorman. Şi aici au fost închise mai multe drumuri. Mai mulţi şoferi au rămas înzăpeziţi şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a fi scoşi din troiene. În localitatea Merişani, o ambulanţă plecată pentru a prelua o persoană ce avea nevoie de dializă nu şi-a putut continua drumul din cauza zăpezii. Pentru preluarea persoanei în cauză, pompierii au folosit o autoşenilată.

Viscolul a pus stăpânire şi pe judeţele Olt şi Dolj. Mai multe autoturisme au derapat, iar câteva tronsoane de drum au fost închise pentru ca utilajele să poată îndepărta zăpada. Circulaţia între Craiova şi Slatina a fost blocată timp de câteva ore din cauza unui tir neechipat cu lanţuri care a derapat.

Poliţiştii au închis circulaţia până când utilajele au mutat tirul şi au deblocat circulaţia.

Autorităţile au intrat în alertă în acestă dimineaţă din cauza fenomenelor meteorologice, iar pentru a gestiona acestă situaţie, la sediul ministerului de interne a fost convocat un comandament de iarnă.

Meteorologii spun că este foarte posibil ca avertizarea de vreme rea să fie prelungită până la vineri.