Vremea capricioasă a pus stăpânire pe toată România! A plouat torenţial în majoritatea zonelor ţării, iar vântul a suflat cu putere! Mai mult, la munte, mai exact la peste 1.500 de metri ninge viscolit. Fenomene extreme au produs deja şi primele pagube: au căzut copaci şi străzile au fost inundate. Totodată, mai mulţi turişti au fost prinşi pe traseele montane şi au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor. Din cauza vântului puternic care a lovit capitala, mai mulţi copaci au fost doborâţi de rafalele care au atins chiar şi 70 de kilometri pe oră. Unul dintre ei a avariat, în cădere, un taximetru

DISTRIBUIȚI

Vremea capricioasă a pus stăpânire pe toată România! A plouat torenţial în majoritatea zonelor ţării, iar vântul a suflat cu putere! Mai mult, la munte, mai exact la peste 1.500 de metri ninge viscolit. Fenomene extreme au produs deja şi primele pagube: au căzut copaci şi străzile au fost inundate. Totodată, mai mulţi turişti au fost prinşi pe traseele montane şi au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor. Din cauza vântului puternic care a lovit capitala, mai mulţi copaci au fost doborâţi de rafalele care au atins chiar şi 70 de kilometri pe oră. Unul dintre ei a avariat, în cădere, un taximetru şi l-a rănit pe şoferul acestuia. Incidentul a avut loc pe Bulevardul Dinicu Golescu, în apropierea Gării De Nord. În primă fază, conducătorul maşinii a refuzat transportul la spital, însă a fost convins în cele din urmă să meargă la spitalul Universitar, pentru mai multe investigaţii deoarece a fost lovit în zona cervicală. Alţi şase copaci au fost doborâţi de vânt în Capitală, până la această oră. Totodată, din cauza unui grav accident ruriter, circulaţia feroviară între Prahova şi Dâmboviţa a fost blocată.

Vremea capricioasă face ravagii în ţară! Un TIR care circula pe DN 72 a căzut de pe pod, după ce, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, şoferul a pierdut controlul mastodontului . TIR-ul a căzut de la aproximativ 5 metri înălţime chiar pe calea ferată care face legătura între Târgovişte şi Ploieşti. Ulterior, circulaţia feroviară a fost întrerurptă, iar la faţa locului s-au deplasat două echipaje de pompieri şi unn echipaj de ambulanţă care i-au acordat primul ajutor şoferului rănit.

În zonă a ajuns şi o macara de mari dimensiuni pentru a ridica TIR-ul căzut.

Vremea rea şi-a spus cuvântul şi în Braşov. Din cauza vântului puternic, un copac a căzut peste două ambulanţe care se aflau în faţa sediului Crucii Roşii. Reeprezentanţii ISU Braşov au precizat că cele două autospeciale erau parcate şi, din fericire, nicio persoană nu se afla în cele două maşini. Pompierii au intervenit penru îndepărtarea arborelui.

Acesta nu este însă, singurul incident cauzat de vântul puternic din ultimele 24 de ore. Mai multe panouri publicitare au fost luate de vânt. Unul a lovit un trecător, iar altul a căzut peste un taxi, căruia i-a spart geamurile.

Nu doar ploile tabundente au creat probleme în ţară. Pe Transalpina, circulaţia rutieră a fost închisă pentru toate categoriile de autovehicule din cauza căderilor de zăpadă şi a viscolului..

În munţii Bucegi stratul de zăpadă atinge chiar şi jumătate de metru, iar salvamontiştii avertizează turiştii să nu se aventureze pe traseele montane. Asta, după ce în ultimele 24 de ore au fost solicitaţi de trei ori să intervină pentru că mai multe grupuri de turişti s-au rătăcit pe munte.