Visa să salveze toate animalele aflate în suferinţă. O tânără a murit în timp ce punea bazele unui cabinet veterinar

DISTRIBUIȚI

A avut un vis. Să pună pe picioare o clinică veterinară ca să salveze toate animalele aflate în suferinţă. Când era cât pe ce să şi-l împlinească, soarta i s-a schimbat brusc. Vorbim despre o tânără, medic veterinar la început de drum, care a murit în timp ce punea bazele unui cabinet. Dorinţa ei nu a luat, însă, sfârşit. Familia ei a înfiinţat Fundaţia Visul Luanei. Datorită acestei asociaţii, sute de animale primesc acum o a doua şansă la viaţă. Atenţie! Urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional.

Nu avea nici măcar 27 de ani. A murit înainte cu o zi să-i împlinească. Terminese Facultatea de Medicină Veterinară şi se pregătea să-şi deschidă propria clinică. Iubea animalele din tot sufletul. Ar fi vrut să traiască într-o lume în care necuvântătoarele nu sunt abandonate şi nici maltratate.

Într-o zi, însă, în timp ce se afla într-o încăpere în care ar fi urmat să trateze animalele, a izbucnit un incendiu. A suferit arsuri pe 90 la sută din suprafaţa corupului. A fost transportată la o clinică din Viena, dar, din păcate, nu a supravieţuit.

De astfel de calităţi dădea dovadă în fiecare zi Luana, spune medicul veterinar Ovidiu Roşu. Fata a fost logodnica lui, iar el a ţinut morţis ca visul ei să nu ia sfârşit niciodată. Aşa că, alături de părinţii tinerei, a pus pe picioare Fundaţia Visul Luanei. Aici, sute de animale, domestice şi sălbatice, sunt salvate.

Medicul Ovidiu Roşu este unul dintre oamenii care se asigură în fiecare zi că animalele din clinica fundaţiei sunt bine. Unul dintre principalele proiecte ale asociaţiei are în vedere salvarea animalelor sălbatice aflate în suferinţă.

După ce ele sunt salvate, sunt eliberate în mediul lor natural. Primul care a fost pus, în această dimineaţă, pe masa de consultaţie a fost acest pui de vulpe rămas fără mamă.

De îngrijiri speciale au nevoie şi ciuful, şi şorecarul comun.

În clinică, mai sunt şi lilieci, porumbei, dar şi un arici.

Fundaţia are, însă, în vedere şi soarta animalelor domestice. Această căţeluşă a fost abandonată pe stradă. Este bătrână. Nu mai vede şi nu mai aude.

Aici, animalele fără proprietar, dar şi cele ale căror proprietari nu au situaţii financiare bune, sunt sterilizate gratuit. Medicii de aici mai speră ca în scurt timp România să intre în rândul ţărilor civilizate, iar unii românii să nu îşi mai abandoneze sau tortureze animalele.

Cei care vor să menţină în viaţă visul Luanei şi să dea o mână de ajutor animalelor tratate aici pot dona. E nevoie de bani şi de voluntari continuu. Cei care nu au, însă, nici bani, nici timp, dar au nevoie de un prieten bun, pot adopta o pisică sau un câine. Toate necuvântătoarele date spre adopţie sunt sterilizate, vaccinate şi deparazitate.