Vibrează de emoţie, se concentrează la maximum şi dau tot ce pot. Asta fac pasionaţii de aeromodelism atunci când lansează un avion în aer

DISTRIBUIȚI

Vibrează de emoţie, se concentrează la maximum şi dau tot ce pot. Asta fac pasionaţii de aeromodelism atunci când lansează un avion în aer. Este un sport în care inteligenţa conduce. Este nevoie, în aceeaşi măsură, şi de pasiune. Astăzi, mai mulţi aeromodelişti, din toată ţara, au participat la un concurs organizat în Capitală, iar cei mai buni au plecat acasă cu premii.

Ştefan şi-a descoperit pasiunea pentru aeromodelism în urma cu câţiva ani, pe când mergea la palatul copiilor din oraşul său natal, din Piteşti. În scurt timp, a devenit campion naţional. Specialiştii din acest sport consideră că are un talent extraordinar în proiectarea, construirea şi, mai ales, pilotarea aeromodelelor. Astăzi, la competiţia din sala de sport Antilopa, a venit cu un model inedit.

Băiatul se antrenează în fiecare sfârşit de săptămână, câte trei ore pe zi, şi, spune el, nu ar renunţa pentru nimic în lume la acest sport.

În jur de treizeci de persoane, pasionate de aeromodelism, şi-au dat întâlnire astăzi în apropierea cartierului Pantelimon din Capitală. Cu toţii au participat la o competiţie naţională, organizată în interior.

Ivan are 32 de ani şi, spre deosebire de Ştefan, mânuieşte cu dăruire un multimotor. Adică, un fel de dronă.

Consursul a ajuns la cea de-a doua ediţie, iar la final câştigătorii au primit diplome, medalii şi cadouri.