Veştile proaste continuă pentru români. Leul se depreciază masiv în faţa euro, iar scumpirile par să nu se mai oprescă. Ouăle, laptele, carnea sau fructele. Acestea sunt doar câteva dintre alimetele a căror scumpire la raft continuă. De asemenea, plătim mai mult şi pentru un plin de benzină, dar şi la facturile utilităţilor. Din nefericire, specialiştii atenţionează că scumpirile nu se vor opri aici, iar România riscă să nu mai îndeplinească criteriile de aderare la zona euro

DISTRIBUIȚI

Veştile proaste continuă pentru români. Leul se depreciază masiv în faţa euro, iar scumpirile par să nu se mai oprescă. Ouăle, laptele, carnea sau fructele. Acestea sunt doar câteva dintre alimetele a căror scumpire la raft continuă. De asemenea, plătim mai mult şi pentru un plin de benzină, dar şi la facturile utilităţilor. Din nefericire, specialiştii atenţionează că scumpirile nu se vor opri aici, iar România riscă să nu mai îndeplinească criteriile de aderare la zona euro.

Preţurile la benzină, dar şi la alimente creasc de la o zi la alta, exact aşa cum avertizau specialiştii încă de acum aproape două luni.

Previziunile s-au adeverit, iar preţurile parcă au expoldat.

Deşi preţurile carburanţilor au crescut vizibil începând cu luna septembrie, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu spunea atunci că nu a văzut nicio scumpire la pompă.

Însă românii scot mai mult din buzunar şi în pieţe şi în supermarketuri.

Sunt diferenţe uriaşe de preţ înregistrate în doar două luni, iar experţii  vin cu veşti proaste şi spun că valul de scumpiri nu se va opri aici.

Pe lângă acciza la carburanţi, un alt motiv pentru care preţurile au tot crescut este cursul leu-euro. Astăzi, leul a atins cel mai slab nivel din istorie faţă de euro şi a ajuns la 4,64 lei.

Veşti îngrijorătoare vin şi de la BNR. Rata inflaţiei a crescut luna trecută, iar prognoza arată că aceasta va depăşi 2,5 % la mijlocul anului 2018. Inflaţia, dar şi deficitul bugetar sunt două dintre criteriile pe care România riscă să nu le mai îndeplinească pentru aderarea la zona Euro.