Veşti proaste pentru şoferi şi transportatori! Benzina şi motorina s-ar putea scumpi de la întâi septembrie cu 45 de bani pe litru

DISTRIBUIȚI

Veşti proaste pentru şoferi şi transportatori! Benzina şi motorina s-ar putea scumpi de la întâi septembrie cu 45 de bani pe litru. Guvernul Tudose are pe masă un proiect de ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului Fiscal, care prevede, printre altele, revenirea la nivelurile accizelor din 2016. Transportatorii şi şoferii sunt revoltaţi şi ameninţă cu protestele.

Acest domn face trei plinuri pe lună, adică alimentează cu aproximativ 150 de litri de carburant lunar. O majorare cu 45 de bani pe litru ar însemna că, de la 1 septembrie, carburantul consumat lunar îl va costa cu 75 de lei mai mult.

Motivul invocat de guvernanţi pentru creşterea accizei la carburanţi este… menţinerea preţurilor competitive.

Asta înseamnă aproape 2.650 de lei pe tonă, adică mai mult de 2.000 de lei la mia de litri pentru benzina fără plumb. În cazul motorinei, acciza este de aproape 2.250 de lei pe tonă sau 1.900 de lei la mia de litri.

Specialiştii în domeniu au estimat o creştere de aproximativ 45 de bani pe litrul de carburant. Această scumpire va ataca în mod direct cetăţeanul întrucât modificarea accizei va însemna creşterea preţului la pompă.

Şi transportatorii sunt revoltaţi, mai ales după ce Federaţia Operatorilor Români de Transport a solicitat Ministerului Finanţelor Publice să comunice care sunt taxele incluse în preţul carburantului şi la ce sunt folosiţi banii încasaţi

Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 septembrie.