Veşti proaste pentru români la început de octombrie. A intrat în vigoare cea de-a doua etapă a majorării accizei la carburanţi. Mai mult, de luna aceasta vom plăti în plus pentru facturile la energie electrică şi gaze

DISTRIBUIȚI

Veşti proaste pentru români la început de octombrie. A intrat în vigoare cea de-a doua etapă a majorării accizei la carburanţi. Mai mult, de luna aceasta vom plăti în plus pentru facturile la energie electrică şi gaze iar Guvernul se gândeşte să reintroducă o taxă care va scoate bani mulţi din buzunarele românilor. Executivul pregăteşte revenirea taxei auto, la şapte luni de când a fost eliminată.

Mai bine de 350.000 de maşini au fost aduse în România de la începutul anului şi până în prezent. Multe dintre acestea Euro 2 şi Euro 3. Anul trecut, peste 70% dintre maşinile înmatriculate în România aveau mai mult de zece ani vechime. Odată cu eliminarea taxei auto a crescut practic numărul maşinilor vechi cumpărate de români. Nu ştie exact cum va arăta aceasta sau dacă va fi plătită o singură dată sau dacă va fi mai degrabă sub forma unui impozit anual. Cel mai probabil, aceasta va fi aplicată începând de anul viitor. Între timp, românii încep să scoată tot mai mulţi bani din buzunare. Odată cu începutul lunii octombrie a intrat a fost aplicată şi cea de-a doua etapă a majorării accizei la carburanţi. Mai mult, vom plăti cu 0,03 lei/kWh pentru energia electrică, în timp ce preţul gazelor va creşte, în medie, cu 6% în ultimele luni ale acestui an.