Valentine’s Day este o sărbătoare celebrată de toţi îndrăgostiţii din întreaga lume. Această zi a devenit populară şi în rândul românilor, aceştia obişnuind să cumpere cadouri, care mai de care mai scumpe, pentru a-şi arătai iubirea profundă. Unii timişoreni au decis, însă, să îşi exprime dragostea… căsătorindu-se

DISTRIBUIȚI

Valentine’s Day este o sărbătoare celebrată de toţi îndrăgostiţii din întreaga lume. Această zi a devenit populară şi în rândul românilor, aceştia obişnuind să cumpere cadouri, care mai de care mai scumpe,  pentru a-şi arătai iubirea profundă. Unii timişoreni au decis, însă, să îşi exprime dragostea… căsătorindu-se.

Unele cuplurile de îndragostiţi au transformat Valentine’s Day în cel mai important eveniment din viaţa lor. Dacă de obicei sărbătoresc această zi cu ciocolată şi şampanie alături de parternerul lor, anul acesta au decis să… se căsătorească.

Cuplurile au fost aşteptate să-şi declare public iubirea şi în Gara de Nord. Cei hotărâţi să-şi arate dragostea au putut să o facă, astăzi, la megafonul din gară.

La Timişoara a devenit deja tradiţie ca de Valentine’s day, îndragostitii să-şi declare dragoastea, să o inchidă cu un lacăt şi să arunce cheia în râul Bega. La fel s-a întamplat şi astăzi când zeci de cupluri şi-au mărturisit iubirea veşnică pe podul îndrăgostiţilor, pecetluindu-şi astfel iubirea. Sutele de lacăte atârnate de grilajul podului stau martore celor care vor îşi prezinte astfel dragostea.

Ziua îndrăgostiţilor a devenit un simbol al iubirii. Se spune că Sfântul Valentin s-a îndrăgostit de Iulia, fata unui angajat de-al său, care era oarbă şi căreia el i-a redat vederea. Astfel, este cel care a binecuvântat iubirea celor care nu au putut fi fericiţi alături de persoana iubită.