Va mai trece mult până când anchetatorii vor putea contura o primă ipoteză în cazul Bamboo. Poliţiştii nu pot intra nici acum în club pentru a aduna probe

DISTRIBUIȚI

Va mai trece mult până când anchetatorii vor putea contura o primă ipoteză în cazul Bamboo. Poliţiştii nu pot intra nici acum în club pentru a aduna probe. Există risc iminent de prăbuşire şi nu s-au găsit resurse pentru a le uşura munca. Astăzi au mers în complexul Bamboo şi au verificat doar anexele clubului. Institutul de Stat în Construcţii recomandă dezafectarea totală a locului pe motiv că se poate prăbuşi oricând. Primăria Sectorului 2 spune că nu poate investi în utilaje de mare tonaj, că ar fi deturnare de fonduri.

La aproape o săptămână de la incendiu de aici de la Bamboo, echipe mixte de criminalisti, procurori de la parchetul capitalei dar si specialisti de la Insemex au ajuns la fata locului. Practic este prima zi in care ei incearca sa intre in anexe clublui pentru a aduna probele necesare.

Anchetatorii au reuşit să înceapă verificarea anexelor din incinta complexului Bamboo, accesul în interiorul clubului fiind imposibil pentru că viaţa lor ar fi pusă în mare pericol. Poliţiştii din Capitală au chemat în sprijin şi o echipă de specialişti în domeniul protecţiei antiexplozive, de la Instititul INSEMEX din Petroşani. Aceştia din urmă s-au retras însă după mai puţin de o oră.

Importante pentru specialiştii de la Petroşani ar fi dipozitive de stocare a imaginilor video din aceea noapte, obiecte de natură electrică ori anumiţi conductori, dacă acestea ar putea fi recuperate. Chiar şi aşa o expertiză a lor ar putea fi dată după luni de zile. Iar şansele de a recupera probe esenţiale pentru ancheta penală sunt tot mai mici în condiţiile în care un raport al Institutului de Stat în Construcţii recomandă ca locul să fie dezafectat în întregime.

BAMBOO AR PUTEA FI DEZAFECTAT TOTAL

„(…)ISC îşi însuşeşte recomandarea făcută de expertul tehnic, şi anume dezafectarea totală a acesteia. Pe durata acestor lucrări, se va ţine cont (…) şi de necesitatea conservării eventualelor probe de la faţa locului.”

sursă: comunicat de presă ISC

Recomandarea vine în condiţiile în care Prefectura Capitalei a anunţat miercuri că Primăria Sector 2 se va ocupa de degajarea locului, pentru accesul anchetatorilor. Cei de la Sectorul 2 spun că au nevoie de acordul proprietarilor şi că nu se pune problemă să plătească utilaje de mare tonaj.

De la începutul anului şi până în prezent, 12 baruri şi cluburi din sectorul 2 s-au ales cu activitatea suspendată pentru că nu aveau autorizaţie de funcţionare.Reprezentanţii a şase dintre ele au depus între timp actele necesare pentru aviz.

În urma incendiului de vineri noapte, clubul Bamboo a ars în totalitate. 44 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale.