Va fi depusă o petiţie astfel încât sportivii români şi străini să poată refolosi Arenele BNR! Anunţul a fost făcut de Ion Ţiriac. În această iniţiativă s-a implicat şi numărul unu mondial în tenisul feminin, Simona Halep

DISTRIBUIȚI

Va fi depusă o petiţie astfel încât sportivii români şi străini să poată refolosi Arenele BNR! Anunţul a fost făcut de Ion Ţiriac. În această iniţiativă s-a implicat şi numărul unu mondial în tenisul feminin, Simona Halep. Petiţia, semnată de actuali şi foşti tenismeni, va fi depusă la Guvern, la Ministerul Tineretului şi Sportului şi la Ministerul de Finanţe. În prezent, Arenele BNR sunt administrate de Banca Naţională a României. Premierul Tudose a declarat că Guvernul ar putea cumpăra baza sportivă, pe care să o dea apoi în administrarea Primăriei Capitalei, însă preţul cerut, 35 de milioane de euro, este exagerat. În prezent, Arenele BNR sunt în paragină. Nu se mai poate juca tenis pe ele pentru că nu corespund cerinţelor internaţionele. Drept urmare, singurul turneu ATP găzduit vreodată de România a fost mutat la Budapesta.

România NU are în momentul de faţă o arenă pentru organizarea turneelor de tenis. Terenul Central de Tenis, care se află în administrarea Băncii Naţionale, a fost închis pentru că nu are aviz de securitate la incendiu. De asemenea, legea nu îi permite Băncii Naţionale să investească în Arenele BNR decât pentru necesităţile personalului. Iar problemele sunt vechi.

Foştii tenismeni, Ilie Năstase şi Ion Ţiriac, cer de mult timp ca aceste arene să fie preluate de Ministerul Tineretului şi Sportului astfel încât să poată fi modernizate şi redate sportivilor şi copiilor care vor să practice tenisul. Cei doi au discutat deja cu premierul Mihai Tudose, iar în următoarele zile vor depune şi o petiţie în acest sens.

Ultima dată s-a jucat pe Terenul Central în 2014.

Fostul număr 1 mondial în tenisul masculin, Ilie Năstase, nu crede că Executivul va rezolva problema.

Imediat ce Simona Halep a revenit în ţară a mers, alături de Ion Ţiriac, la Guvern pentru a discuta soarta Arenelor BNR. Premierul i-a cerut scuze Simonei pentru că statul român nu a contribuit cu nimic la parcursul ei profesional şi i-a promis că se va juca din nou tenis pe Arenele BNR. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, este dispus să vândă Arenele Executivului pentru suma de 35 de milioane de euro. O sumă colosală, consideră Tudose.

Pentru că Arenele BNR nu mai corespund cerinţelor internaţionale, Ion Ţiriac a mutat turneul care îi poartă numele în Ungaria, la Budapesta.