Urmează trei zile de iarnă grea şi temperturi de minus 14 grade Celsius. Aşa că dacă aţi fi crezut că am scăpat, ei bine nu, iarna nu vrea să ne părăsească ţara

DISTRIBUIȚI

Urmează trei zile de iarnă grea şi temperturi de minus 14 grade Celsius. Aşa că dacă aţi fi crezut că am scăpat, ei bine nu, iarna nu vrea să ne părăsească ţara.

Meteorologii avertizează că începând cu seara de luni spre marţi, precipitaţiile sub formă de ninsoare vor reveni în regiunile sudice şi sud-estice, inclusiv în Bucureşti.

De asemenea va ninge destul de puternic şi la munte. Cele mai însemnate cantităţi vor fi înregistrate în special în decursul zilei de miercuri.

Aceste ninsori vor fi însoţite şi de vânt puternic care va atinge viteze mai mari în special în Dobrogea şi în jumătatea de est a Munteniei, spulberând zăpada.

Va ninge, cum spuneam, inclusiv miercuri şi vor fi acoperite zone din Oltenia, Muntenia şi Dobrogea.

În ceea ce priveşte cantitatea de precipitaţii este destul de greu de precizat, însă stratul de zăpadă va fi destul de serios, spun meteorologii.

Potrivit specialiştilori ANM, în intervalul cu ninsori, valorile termice vor fi negative, iar spre sfârşitul săptămânii viitoare vor coborî până la -23 de grade Celsius.

Din acest motiv, putrătorul de cuvânt al inspectoratului şcolar Bucureşti a anunţat că nu exclude ca marţi cursurile să începă cu o oră mai târziu.

După cum spuneam, vântul va sufla cu putere în acest interval, iar din acest motiv, poliţiţia rutieră vă recomandă să circulaţi cu prudenţă şi să reduceţi viteza în funcţie de starea carosabilului, dar şi în funcţie de ocndiţiile meteo. Ats apentru că viscolul poate reduce vizibiliotatea chiar şi sub 50 de metrii.

Medicii, în schimb, recomandă să aveţi grijă şi să nu vă expuneţi o perioadă îndelungată la ger, iar pentru a vă încălzi cât mai multe băuturi calde, în special ceaiuri.