Urgie peste România! Iadul alb s-a abătut asupra ţării noastre. Sute de șoferi blocați în trafic

DISTRIBUIȚI

Urgie peste România! Iadul alb s-a abătut asupra ţării noastre. Mai bine de jumătate din ea se află sub avertizarea meteorologilor de vreme rea. Iar judeţele afectate de codul roşu sunt efectiv izolate de restul ţării. Viscoleşte cu peste 85 de km la oră, iar utilajele de deszăpezire nu fac faţă. Şi autostrada A2 Bucureşti – Constanţa a fost închisă. Chiar şi aşa, cei care au apucat să intre pe autostradă, n-au mai putut ieşi decât cu ajutorul maşinilor de la armată. Mulţi şoferi s-au certat cu poliţiştii, nemulţumiţi că au rămas blocaţi în oraşele afectate de viscolul puternic.

Meteorologii au emis o avertizare cod roşu de ninsori abundende şi viscol pentru mai multe judeţe din ţară, inclusiv Buzău, Brăila şi Constanţa. În aceste condiţii autorităţile au luat decizia de a închide autostrada soarelui care merge spre Constanţa, inclusiv toate drumurile naţionale din judeţele afectate de codul roşu.

Nu degeaba a fost luată această decizie. Maşinile care au intrat pe autostradă, înainte de a fi închisă, au rămas înzăpezite. A fost nevoie de intervenţia militarilor pentru a scoate autoturismele din nămeţi.

În Constanţa toate ieşirile din oraş sunt blocate de poliţie. Vremea îşi face de cap…

E cumplit. Îngheţi aproape instantaneu. Cu două perechi de mănuşi te dor degetele de frig. Vântul bate ….oamenii sunt supăraţi….dar poliţiştii n au încotro…Constanţa este izolată cât timp este cod roşu.

Şoferii nu par să înţeleagă deloc gravitatea situaţiei. Nici ameninţările cu suspendarea permisului nu îi sperie…

Inconştienţa unor şoferi a fost dusă la extrem. S-au gândit chiar să se aventurieze pe jos zeci de kilometri…

Iar alţii crezut că un limbaj vulgar îi va intimida pe poliţişti.

La Galaţi, aceeaşi poveste. Oraşul este izolat.

Nici aici şoferii n-au fost de acord cu decizia de a închide drumurile naţionale.

Şi tirurile au rămas blocate în oraş…

La Slobozia şoferii s-au convins singuri că nu se poate ieşi din oraş.

Pe site-ul ministerului Transporturilor găsiţi o hartă interactivă cu starea drumurilor afectate de înzăpeziri. Harta prezintă în timp real sectoarele de drumuri cu circulaţie închisă sau îngreunată.