Unul dintre cele mai cunoscute cluburi de noapte, Bamboo, a ars din temelii. 44 de persoane au fost transportate la spital

DISTRIBUIȚI

A ars din temelii, după care, în numai câteva clipe, s-a prăbuşit. Înăuntru erau sute de suflete. Unul dintre cele mai cunoscute cluburi de noapte, Bamboo, a ars din temelii. Patruzeci şi patru de persoane au fost transportate la spital. Deocamdată, pompierii nu pot spune dacă există şi morţi. Clădirea s-a dărâmat înainte ca aceştia să intre şi să verifice. Halucinant este că, la puţin după un an de la tragedia din Clubul Colectiv, autorităţile locale recunosc că situaţia nu s-a schimbat: clubul Bamboo nu avea autorizaţie de funcţionare. La nivelul Ministerului de Interne s-a activat şi o linie telefonică, unde rudele celor care s-au aflat în club pot suna pentru a obţine informaţii.

Ora 3 şi 32 de minute. Un apel la 112 anunţă că în clubul Bamboo din Capitală a izbucnit un incendiu.

Câteva clipe mai târziu se instalează haosul, disperarea şi frica de moarte. Sute de tineri dau năvală spre ieşirile de urgenţă. Din cauza panicii, unii se aruncă în lacul Tei din apropierea clubului.

Zeci de ambulanţe, echipaje SMURD şi autospeciale intervin.

Pentru că numărul celor care se aflau în club era mare, autorităţile au activat planul roşu de urgenţă. A fost dus în faţa clubului inclusiv un spital mobil.

În total, patruzeci şi patru de persoane au fost transportate la spitalele Floreasca, Universitar, Pantelimon, Colentina şi Elias. Printre victime se numără şi cincisprezece persoane din Israel, una din Italia şi alta din Bulgaria.

Ora 5:00. Acoperişul clubului se prăbuşeşte. Mai rămân în picioare câţiva stâlpi de susţinere, dar salvatorii nu pot interveni să vadă dacă sunt persoane decedate.

Martorii au povestit că iniţial au simţit un miros puternic de fum, după care s-a oprit muzica. Atunci a fost momentul în care au realizat că ceva grav se întâmplă şi au început să alerge spre uşi.

Unul dintre avocaţii clubului şi-a făcut apariţia la faţa locului. A susţinut că evacuarea s-a făcut conform procedurilor.

La câteva ore după incendiu, oamenii s-au întors la club să-şi recupereze actele. Această fată a venit însoţită de mama ei. Avea nevoie de buletin la spital.