Uniunea Europeană trebuie să primească rapid România în spaţiul Schengen! O spune clar şi răspicat preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker

DISTRIBUIȚI

Uniunea Europeană trebuie să primească rapid România în spaţiul Schengen! O spune clar şi răspicat preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, în Parlamentul European de la Strasbourg, acolo unde, astăzi, a ţinut un discurs despre starea Uniunii. Oficialii României au primit cu bucurie declaraţia lui Juncker şi spun că ea reprezintă un real sprijin pentru ţara noastră în drumul ei spre aderarea în spaţiul Schengen.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, în prezent, România are o contribuţie semnificativă la securitatea Spaţiului Schengen. Mai exact, gestionează peste 2.000 de kilometri din frontiera externă a Uniunii Europene. Acesta este unul dintre motivele pentru care preşedintele Comisiei Europene consideră că ţara noastră trebuie primită cât mai repede în Spaţiul Schengen.

În primăvară, atunci când a fost în vizită oficială în România, Jean Claude Juncker şi-a exprimat dorinţa ca în 2019, atunci când ţara noastră va deţine preşedinţia Consiliului European, să fie deja membră a spaţiului Schengen.

Junker şi-a reafirmat susţinerea faţă de România într-un discurs pe care l-a ţinut în plenul Parlamentului European, la Strasbourg.

Imediat după afirmaţiile din Franţa, a venit de la Palatul Cotroceni şi o reacţie din partea preşedintelui Klaus Iohannis:

Preşedintele României apreciază reiterarea sprijinului Comisiei Europene pentru aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen. Ţara noastră rămâne un partener profund ataşat ideii europene şi pe deplin implicat în eforturile de avansare a integrării, într-o formulă de unitate şi coeziune, fără fragmentări în rândul statelor membre.

Aleşii din opoziţie consideră că România a ratat mai multe şanse de fi membră în Spaţiul Schengen din cauza guvernării PSD.

Jean Claude Junker a vorbit şi despre viitorul proiectului Uniunii Europene.