Un urs care rămăsese captiv în gardul unei gospodării din Buzău a fost eliberat, viu, cu ajutorul unui vânător! Acesta l-a tranchilizat apoi, cu ajutorul jandarmilor, l-a eliberat în pădure. Localnicii sunt însă speriaţi de urşi, pentru că în ultima vreme, în zona lor, aceştia au au mâncat mai multe animale

DISTRIBUIȚI

Un urs care rămăsese captiv în gardul unei gospodării din Buzău a fost eliberat, viu, cu ajutorul unui vânător! Acesta l-a tranchilizat apoi, cu ajutorul jandarmilor, l-a eliberat în pădure. Localnicii sunt însă speriaţi de urşi, pentru că în ultima vreme, în zona lor, aceştia au au mâncat mai multe animale … iar acum se tem ca nu cumva atacurile să se repete. Colegii mei de la Adevărul au filmat animalele măcelărite şi  vă avertizez că imaginile ce urmează vă pot afecta emoţional.

Ursul rămăsese captiv într-un gard de la marginea unei păduri din Cozieni… A fost văzut de loclanici, care au sunat îngrijoraţi la 112. Depăşiţi de situaţie, jandarmii veniţi să rezolve problema au chemat în ajutor un vânător. Acesta a adormit animalul cu o armă cu tranchilizant.

Pentru că nu a fost rănit, ursul a fost eliberat şi dus la marginea pădurii.

În altă localitate, la Colţi, în mai puţin de o săptămână, un urs a atacat de mai multe ori câteva gospodării. A măncat mai multe animale, iar pe unele le-a lăsat în viaţă, schilodite.

Ministerul Mediului a dat derogare pentru vânătoarea sălbăticiunilor care provoacă pagube în gospodării, dar până acum niciun animal nu a fost împuşcat în Buzău. Autorităţile locale au solicitat împuşcarea ursului care a mâncat animalele, dar durează mult obţinerea autorizaţiilor. În aceste condiţii viaţa în Buzău seamănă cu cea din junglă.