Un turist şi-a pierdut viaţa după ce a fost prins sub zăpadă în munţii Parâng, în apropere de vârful Cârja. Bărbatul se afla împreună cu doi prieteni pe un traseu montan extrem de dificil, în ciuda avertizărilor emise de meteorologi, moment în care au fost surprinşi de o avalanşă

DISTRIBUIȚI

Un turist şi-a pierdut viaţa după ce a fost prins sub zăpadă în munţii Parâng, în apropere de vârful Cârja. Bărbatul se afla împreună cu doi prieteni pe un traseu montan extrem de dificil, în ciuda avertizărilor emise de meteorologi, moment în care au fost surprinşi de o avalanşă. Prins sub zăpadă, turistul a fost căutat zeci de minute. La locul incidentului s-au deplasat echipaje de jandarmi montani şi salvamontişti. A fost găsit în cele din urmă, însă, din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru a-i fi salvată viaţa.

Cei trei bărbaţi din Bucureşti au vrut să profite de minivacanţă şi au plecat într-o excursie în Parâng. Au ignorat avertizările de vreme rea şi s-au aventurat într-o drumeţie pe munte. Doi dintre ei au fost surprinşi de o avalanşă, dar unul a reuşit să se salveze.

Turiştii şi-au căutat zeci de minute prietenul prins sub zăpadă. Autorităţile au intrat imediat în stare de alertă.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, intervenţia cu elicopterul SMURD a fost imposibilă. Bărbatul dispărut a fost găsit în cele din urmă fără suflare.

Zona în care s-a produs avalanşa este una foarte periculoasă şi greu accesibilă. Cu toate acestea, mulţi nu ţin cont de recomandările salvamontiştilor şi aleg să se aventureze pe munte, de multe ori fără echipament corespunzător. Vârful Cârja, sub care s-a produs avalanşa, are o înălţime de peste 2.400 de metri.