Un tren de călători care circula între Satu Mare şi Baia Mare a deraiat. Circulaţia în zonă a fost paralizată timp de ore bune

DISTRIBUIȚI

Un tren de călători care circula între Satu Mare şi Baia Mare a deraiat. Circulaţia în zonă a fost paralizată timp de ore bune. Incidentul a avut loc în această dimineaţă, în apropierea oraşului Baia Mare, cu doar câteva minute înainte ca garnitura să ajungă la destinaţie. Primele date arată că un rezervor al instalaţiei de încălzire s-a desprins în timpul mersului şi a distrus mai multe şuruburi în care este prinsă linia. Niciunul dintre cei 12 pasageri nu a fost rănit.

Trenul format din două vagoane a ieşit de pe şine între staţia Buşag şi Baia Mare, în apropierea aeroportului. Rezervorul care alimentează instalaţia de încălzire s-a desprins şi a căzut pe calea ferată. A fost târât pe acostament mai bine de 200 metri, cu toate că garnitura nu circula cu viteză. Din fericire, toţi cei 12 călători care se aflau în tren la momentul producerii incidentului au scăpat teferi.

Pentru că exista pericolul unei explozii, pompierii au izolat întreaga zonă. Garnitura are o vechime de peste jumătate de secol şi nu este pentru prima dată când acest model de tren a făcut probleme. În urmă cu câteva luni, un automotor s-a aprins în mers, iar un altul a fost împins de călători, pentru ca motoarele să pornească.

Criminalişti au deschis o anchetă pentru a stabili, în detaliu, cauza accidentului.