Un tânăr de 19 ani, student al şcolii de agenţi de poliţie Vasile Lascăr din Câmpina, a încercat sa-şi pună capăt zilelor

DISTRIBUIȚI

Un tânăr de 19 ani, student al şcolii de agenţi de poliţie Vasile Lascăr din Câmpina, a încercat sa-şi pună capăt zilelor. Nu şi-a dus planul până la capăt, ci  a cerut ajutorul colegilor, care şi-au anunţat imediat supraveghetorii. Acum, tânărul se află la un centru neuropsihiatric, acolo unde specialiştii încearcă să îl ajute să depăşească momentul. Se pare că o ceartă cu părinţii l-a făcut să îşi dorească moartea.

Băiatul este student în anul I şi, la fel ca toţi colegii săi, a trecut examentele psihologice cu brio. Totuşi, aseară a avut o cădere psihică şi a încercat să se sinucidă, în toaleta căminului.

Imediat au fost anunţaţi şi părinţii, care locuiesc în Covasna şi care au venit la spital să stea de vorbă cu el. Nu îşi explică de ce a recurs la acest gest, mai ales că a fost mereu un copil cuminte.

Tânărul este acum evaluat la Spitalul de Psihiatrie Voila.

Specialiştii spun că în perioada imediat următoare tânărul pacient are nevoie de consiliere psihologică şi de susţinerea părinţilor.

Conform statisticilor, astfel de gesturi necugetate apar mai des atunci când mediul este unul foarte strict. Tocmai de aceea comunicarea este extrem de importantă, iar la cea mai mică schimbare de comportament ar fi ideal ca tânărul în cauză să fie dus la un psiholog.