Un român trăieşte aventura vieţii lui. A traversat continentul african de la Nord la Sud…pe bicicletă. A pedalat singur aproape 11.000 de km

DISTRIBUIȚI

Un român trăieşte aventura vieţii lui. A traversat continentul african de la Nord la Sud…pe bicicletă. Da, aţi auzit bine. A pedalat singur aproape 11.000 de km. A început expediţia în Cairo, Egipt. Recent, Bogdan a trecut şi ultima frontieră din călătoria lui, iar acum străbate Africa de Sud până la Cape Town. Cu fiecare kilometru parcurs, visul lui Bogdan a devenit realitate. Îi aflăm şi noi povestea chiar acum.

O bicicletă construită bucată cu bucată chiar de el, echipamentul foto video, laptopul, provizii pentru drum şi multă ambiţie şi curaj. De asta a avut nevoie Bogdan pentru a începe aventura vieţii lui, în octombrie anul trecut.

Ultima ţară din călătorie l-a întâmpinat cu 50 de km de urcare şi vânt din faţă.

Dar tânărul nu se descurajează uşor. A explorat şi Africa de Sud pe bicicleta lui iar acum, doar câţiva kilometri îl mai despart de punctul final al călătoriei – Cape Town.

Timp de şapte luni, Bogdan a vizitat 10 ţări de pe continentul african, de la nord la sud Egipt, Sudan, Uganda, Kenya, Tanzania, Malawi, Zambia, Botswana, Namibia şi Africa de Sud.

Bogdan s-a îndrăgostit de oamenii pe care i-a cunoscut şi de cultura africană. În Uganda, ţară considerată a fi Perla Africii datorită temperaturilor mai mereu constante, a cunoscut numai oameni fericiţi.

În Botswana, Bogdan a pedalat alături de cai sălbatici, măgari şi chiar elefanţi. Nu degeaba această ţară este renumită pentru safari.

În Tanzania, vreme de 2 săptămâni, Bogdan a fost însoţit şi de prietena lui.

Au pedalat în tandem şi au vizitat împreună şi insula Zanzibar, renumită pentru plajele sale paradisiace. Drumurile l-au purtat apoi la cea mai largă perdea de apă din lume, cascada Victoria, aflată la graniţa dintre Zambia şi Zimbabwe.

Cascada Victoria are o lăţime de peste 1 km şi jumătate şi o înălţime de 110 metri. Pe tot parcursul excursiei Bogdan a purtat la bicicletă tricolorul românesc.

Iar în Sudan a pedalat sute de kilometri în deşert, la temperaturi de peste 45 de grade Celsius.

Odată ce a descoprit frumuşeţea acestor călătorii, Bogdan, în vârstă de 34 de ani, este decis să exploreze întreaga lume… pe bicicletă.