Un român, şef la Abu Dhabi. Orădeanul, care a stat timp de 8 ani la cârma societăţii locale de transport din Oradea, va deveni şeful transportului public din capitala Emiratelor Arabe

DISTRIBUIȚI

De la conducerea societăţii de transport în comun din Oradea, la şefia transportului public din Abu Dhabi. Este povestea de succes a unui orădean care, după ce a stat timp de 8 ani la cârma societăţii locale de transport, se va muta în scurt timp în capitala Emiratelor Arabe. Istvan Csuzi este cunoscut pentru realizările din perioada în care s-a ocupat de transportul local. Plata electronică a biletelor sau staţiile cu afişaj electronic pentru durata de aşteptare sunt doar câteva dintre noutăţile pe care managerul orădean le-a introdus în oraş. 

Drumul lui Istvan Csuzi la şefia societăţii de transport în comun din Oradea a început în urmă cu opt ani. A reuşit, apoi, să devină vicepreşedinte al Organizaţiei Mondiale a Transportatorilor Publici şi se poate lăuda cu realizări importante în sistemul de transport local din oraş.

Orădeanul se laudă şi cu faptul că, în timpul mandatelor sale, a fost construit un laborator de mecatronică unic în Europa de Est care a costat patru milioane de euro, bani obţinuţi din fonduri europene.

După ce s-a ocupat de modernizarea transportului local din Oradea, Istvan va merge, de luna viitoare, în Abu Dhabi. A primit oferta de a deveni directorul general al transporturilor din capitala Emiratelor Arabe şi a acceptat fără să stea pe gânduri.

Orădeanul se va ocupa de crearea unor reţele complexe de transport public în Abu Dhabi şi va manageria aproximativ 600 de autobuze. Autorităţile de acolo vor investi, spune orădeanul, 1,5 miliarde de euro doar pentru reţeaua de tramvai ce va fi construită în curând.

Funcţia rămasă vacantă va fi ocupată interimar de adjunctul său, Viorel Pop.