Un român de 28 de ani a fost ucis de proprietarul unui local din nordul Italiei, după ce a fost prins la furat. Mario Cattaneo a tras un foc de armă asupra unui grup de 4 persoane care intraseră în restaurant şi l-a nimerit în spate pe român

DISTRIBUIȚI

Un român de 28 de ani a fost ucis de proprietarul unui local din nordul Italiei după ce a fost prins la furat. Mario Cattaneo a tras un foc de armă asupra unui grup de 4 persoane care intraseră în restaurant şi l-a nimerit în spate, de la mică distanţă, pe român. Rănit grav, acesta a reuşit să fugă, însă a fost găsit mort, pe o străduţă, la aproximativ 100 de metri de local.

Tragicul incident s-a petrecut acum două nopţi în localitatea Casaletto Lodigiano , în nordul Italiei. În noaptea de joi spre vineri, un grup de patru persoane a pătruns în localul de familie, cu intenţia de fura. Însă alarma s-a declanşat şi i-a alertat pe proprietarul Mario cattaneo şi pe fiul acestuia Gianluca, ambii locuind la etajul de deasupra micuţului restaurant. Au coborât în grabă pentru a vedea ce se întâmplă şi au luat cu ei şi puşca de vânătoare pe care Cattaneo o deţinea în mod legal. A urmat o altercaţie şi deocamdată nu este clar dacă proprietarul localului a tras intenţionat spre grupul de hoţi sau arma s-a declanşat accidental în timpul confruntărilor. Cert este că românul de 28 de ani a fost nimerit în spate, de la mică distanţă. Împreună cu ceilalţi 3 complici a reuşit să fugă, însă gravitatea leziunilor suferite i-a fost în cele din urmă fatală. El a fost găsit fără viaţă pe o străduţă, la doar 100 de metri de restaurantul familiei Cattaneo. 

Trupul său a fost ridicat şi transportat la morgă pentru autopsie. Conform primelor informaţii, amprentele sale nu existau în baza de date a carabinierilor. Avocatul proprietarului a declarat că patronul regretă cele întâmplate şi imediat după incident a fost în stare de şoc. Fiul lui în schimb a reuşit să dea detalii despre incident, iar procuratura l-a pus deja sub acuzare pe Mario Cattaneo. 

Punerea sub acuzare a lui Cattaneo stârneşte mari controverse despre legislaţia din Italia. Însuşi fostul premier Silvio Berlusconi a comentat incidentul.

SILVIO BERLUSCONI – preşedinte partidul Forza Italia

Tragedii precum cea din Lodigiano este un eşec al nostru, al tuturor. În primul rând, un eşec al statului care nu e în stare să-şi îndeplinească principala sa funcţie – aceea de a apăra viaţa, siguranţa şi proprietatea cetăţenilor lui. Când o persoană e forţată să se apere de una singură, e absurd să fie pusă sub acuzare. Responsabil pentru decesul tânărului nu e cel care s-a apărat, este cel care a pătruns pe proprietatea cuiva, şi este apoi statul, care nu a ştiut să-l împiedice s-o facă.

În consecinţă , partidul fostului premier Berlusconi, Forza Italia doreşte o schimbare radicală a legilor care reglementează astfel de fapte. Identitatea românului nu a fost făcută publică, însă fratele său, aflat şi el în peninsulă a fost anunţat de autorităţi şi se ocupă de toate formalităţile . Localul în care s-a petrecut tragedia va fi redeschis mâine.