Un reputat medic îi va face o operaţie de micşorare a stomacului unei femei originare din Egipt, considerată cea mai grasă din lume. Ea cântăreşte 500 de kilograme

DISTRIBUIȚI

Se fac pregătiri în India pentru o intervenţie chirurgicală extrem de dificlă. Un reputat medic îi va face o operaţie de micşorare a stomacului unei femei originare din Egipt, care în acest moment este considerată cea mai grasă din lume. Ea cântăreşte 500 de kilograme.

Povestea lui Eman este una cumplit de tristă. A venit pe lume cu o greutate record pentru un bebeluş – 5 kilograme şi din cauza unei afecţiuni a glandei tiroide, întreaga sa viaţă a fost marcată de o creştere constantă şi de neoprit a greutăţii. Acum are 36 de ani şi de 25 nu a mai ieşit din casă. A suferit deja un accident vascular cerebral, lucru care i-a afectat şi mai mult posibilitatea de a se mişca, dar şi de a vorbi. Chiar şi în aceste zile, când reputatul chirurg Muffi Lakdawala s-a oferit să o ajute , faptul că n-a putut părăsi casa a pus-o într-o situaţie limită. Lui Eman i-a fost refuzată viza pentru India, pentru că nu s-a putut deplasa personal la ambasadă ca să o solicite. Abia când medicul i-a explicat condiţia medicală a femeii ministrului Afacerilor Externe, documentele au fost gata şi Eman a început să se pregătească de plecare. Însă niciun avion-ambulanţă nu o poate primi la bord pentru că targa pe care e transportată nu încape pe nicio uşă obişnuită, aşa că a fost nevoie de ajustări. În plus, fiind de origine musulmană, ea nu poate fi cărată de bărbaţi şi ca atare medicul a reuşit să-i pună la dispoziţie  o echipă formată exclusiv din femei. Muffi Lakdawala e de părere că dacă totul va decurge cum estimează, în urma operaţiei de micşorare a stomacului, Eman va cântări sub 100 de kilograme în aproximativ 3 ani şi jumătate. În tot acest timp este nevoie ca medicii specialişti să găsească tratamentul necesar astfel încât tânăra de 36 de ani să aibă şansa unei vieţi aproape normale, iar probleme grave de tiroidă să fie ţinute sub control. Până atunci îi sunt alături în permanenţă familia şi prietenii, fără de care Eman nu ar fi avut vreo şansă de supravieţuire.