Un psiholog francez a găsit rezolvarea problemelor cotidiene. Totul se rezumă la comunicare şi la modul în care ne exprimăm sentimentele. Doar dacă învăţăm să ne ascultăm pe noi înşine vom reuşi să transmitem mesajul autentic fără a-i răni pe cei din jur, spun psihologii

DISTRIBUIȚI

Un psiholog francez a găsit rezolvarea problemelor cotidiene. Totul se rezumă la comunicare şi la modul în care ne exprimăm sentimentele. Doar dacă învăţăm să ne ascultăm pe noi înşine vom reuşi să transmitem mesajul autentic fără a-i răni pe cei din jur, spun psihologii.

O problemă de care, cu siguranţă, s-au lovit multe mame şi pe care nu au ştiut cum s-o managerieze corect. Aşa că psihologii vin cu o metodă revoluţionară de comunicare.

Metoda implică nişte reguli de igienă relaţională, iar cea mai importantă este că a exprima ceva nu înseamnă a comunica.

Un alt principiu fundamental al metodei este să ne înţelegem pe noi înşine.

Pentru că relaţiile pe care le avem cu cei din jur sunt esenţiale pentru fericirea noastră, este important să înţelegem că fiecare dintre noi trebuie să-şi gestioneze partea lui de relaţie.

Specialiştii spun că atunci când avem reacţii nepotrivite, de cele mai multe ori, ceva din trecutul nostru s-a reactivat, astfel că răspunsul se află… în noi.