Un parc a fost construit la trei kilometri distanţă de cea mai apropiată localitate, pe un teren în pantă. Se întâmplă în judeţul Galaţi, iar primarul comunei crede că, astfel, zona se va dezvolta

DISTRIBUIȚI

Când vine vorba să cheltuim făra sens bani publici, pe noi, românii, nimeni nu ne întrece! Iar azi avem un nou exemplu: un parc a fost construit la trei kilometri distanţă de cea mai apropiată localitate, pe un teren în pantă. Se întâmplă în judeţul Galaţi, iar primarul comunei crede că, astfel, zona se va dezvolta. 

Satul Fântânele aparţine de comuna Scânteieşti şi se află la aproximativ 30 de kilometri de Galaţi. În urmă cu 9 ani, primarul a depus un proiect la Ministerul Mediului pentru ridicarea unui parc. Cum în localitate nu prea mai exista teren disponibil, a decis că cel mai bun loc este la vreo 3 kilometri înainte de intrarea în sat. În mod curios, proiectul a fost aprobat şi, după o investiţie de 400.000 de lei, parcul ni se arată acum în toată splendoarea.

Copacii plantaţi în parc sunt încă mici, aşa că la vară nu vor face umbră. Cu toate astea, localnicii spun ca se strang acolo, la petreceri câmpeneşti… Cam o dată pe an.

Primarul nu pare deranjat de investiţie. Spune că dacă nu depunea proiectul, pierdea banii şi făceau alţii parc, în altă parte.

Nu este pentru prima data când în judetul Galaţi se fac astfel de investiţii inutile. În anul 2004, primaria Rediu a platit 50.000 de lei pentru construirea unui teren de fotbal în pantă, care nu a fost folosit niciodata.