Un obicei păstrat cu sfinţenie! În fiecare an, de peste un deceniu, o familie din Bucureşti merge la Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva şi pentru a împodobi cu flori baldachinul Cuvioasei

DISTRIBUIȚI

Un obicei păstrat cu sfinţenie! În fiecare an, de peste un deceniu, o familie din Bucureşti merge la Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva şi pentru a împodobi cu flori baldachinul Cuvioasei. Spre deosebire de anii trecuţi, de această dată, oamenii au decorat baldachinul cu flori albe, în semn de recunoştinţă că în familie a mai apărut un membru, o fetiţă pe nume Maria Victoria Parascheva. În aceste zile, mii de persoane sunt aştepatate la unul dintre cele mai mari pelerinaje din România.

Familia Buştei munceşte de zor în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi. Vrea ca baldachinul Cuvioasei Parascheva să arate impecabil atunci când racla va fi scoasă în mulţime. Oamenii au venit tocmai din Bucureşti şi fac asta, în fiecare an, de paisprezece ani încoace.

Maria Victoria Parascheva are nouă luni şi este mezina familiei Buştei. Mama ei s-a închinat prima dată la moaştele Sfintei Cuvioase pe când era în clasa a şasea. Femeia îşi doreşte ca fiica ei să păstreze obiceiul şi să-i mulţumească Sfintei Parascheva, an de an, pentru darurile pe care i le oferă viaţa.

Toţi rămân cu gura căscată când află ce face această familie pentru moaştele Sfintei. Reprezentanţii mai multor florării din Bucureşti s-au să ajute şi ei la decorarea baldachinului.

De asemenea, Mitropolitul Moldovei consideră că aceşti oameni reprezintă un simbol al credinţei, iar pentru ei, Sfânta Parascheva este ocrotitoarea familiei.

Sfânta Paraschebva este sărbătorită, potrivit calendarului creştin-ordox, pe data de 14 octombrie.