Un nou succes românesc la festivalul de film de la Berlin. Pelicula ,,Nu mă atinge-mă”, semnată de regizoarea Adinei Pintilie, a câştigat Ursul de Aur, la 5 ani de când Călin Peter Netzer strălucea în capitala Germaniei, cu „Poziţia Copilului”. Filmul Adinei Pintilie a reuşit să rupă toate stereotipurile despre dragoste şi atingeri şi i-a impresionat până şi pe ce mai duri membri ai juriului

DISTRIBUIȚI

Un nou succes românesc la festivalul de film de la Berlin. Pelicula ,,Nu mă atinge-mă”, semnată de regizoarea Adinei Pintilie, a câştigat Ursul de Aur, la 5 ani de când Călin Peter Netzer strălucea în capitala Germaniei, cu „Poziţia Copilului”. Filmul Adinei Pintilie a reuşit să rupă toate stereotipurile despre dragoste şi atingeri şi i-a impresionat până şi pe ce mai duri membri ai juriului.

Sala a izbucnit în ropote de aplauze, iar românca a rămas mută de uimire. Pelicula a concurat cu alte 19 filme şi a reuşit să obţină marele premiu oferit de juriul condus de regizorul german Tom Tykwer. Povestea din spatele producţiei cinematografice este una impresionantă.

Românca a declarat că totul a pornit de la faptul că a vrut să reînveţe şi să redescopere ce este dragostea. Au urmat apoi aproape doi ani în care Adina Pintilie s-a chinuit să selecteze actorii potriviţi, care să reuşească să rupă stereotipurile.

Filmul este o analiză a dorinţei omului de a fi atins şi înfăţişează oameni în căutarea intimităţii.

Presa americană a scris că ‘Touch me not’ a reuşit să impresioneze prin inteligenţa cu care a fost scris.

Filmul ,,Nu mă atinge-mă”, tradus ‘Touch me not’, a câştigat şi premiul pentru cel mai bun lungmetraj de debut.