Un microbuz şcolar în care se aflau 17 elevi a derapat şi s-a răsturnat pe marginea şoselei. 13 copii au fost răniţi şi au ajuns la spital după ce şoferul a pierdut controlul volanului, pe şoseaua umedă şi a ajuns cu microbuzul direct în şanţ

DISTRIBUIȚI

S-au derulat momente de groază în această dimineaţă pe drumul care face legătura între Deva şi Hunedoara. Un microbuz şcolar în care se aflau 17 elevi a derapat şi s-a răsturnat pe marginea şoselei. 13 copii au fost răniţi şi au ajuns la spital după ce şoferul a pierdut controlul volanului, pe şoseaua umedă şi a ajuns cu microbuzul direct în şanţ. În microbuz se afla şi fiul europarlamentarului Iuliu Winkler. Şoferul le-a spus oamenilor legii că a aţipit, însă poliţiştii au stabilit ulterior că acesta se urcase băut la volan. Acum, bărbatul de 61 de ani va fi cercetat penal.

Alarma s-a dat în această dimineaţă după ce un apel la 112 anunţa un accident rutier produs în dreptul localităţii Bârcea Mare. Microbuzul care transporta 17 elevi la un liceu din Deva s-a răsturnat pe marginea drumului şi a ajuns în şanţ. Şoferul, un bărbat de 61 de ani, le-a spus poliţiştilor că a aţipit la volan.

Autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie şi la faţa locului au ajuns trei ambulanţe SMURD, o autospecială de transport victime multiple şi două autospeciale mixte de intervenţie. 13 elevi au fost răniţi şi au fost transportaţi de urgenţă la spitalele din Deva şi Hunedoara. În microbuz era şi fiul europarlamentarului Iuliu Winkler. Băiatul nu a avut însă nevoie de îngrijiri medicale.

În urma cercetărilor, oamenii legii au constatat că bărbatul era băut. În urma testării cu aparatul etilotest, poliţiştii au stabilit că omul avea o alcoolemie de 0,34 la mie aşa că a fost dus la spitalul din Deva pentru prelevarea de probe biologice.

Microbuzul aparţine unei fundaţii care se ocupă de transportul elevilor către un liceu cu profil maghiar din Deva. Pe numele şoferului a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.