Un microbuz cu pelerini care mergeau la Iaşi, pentru a se închina la moaştele Stintei Cuvioase Parascheva a fost implicat într-un grav accident de circulaţie. S-a întâmplat pe Drumul European 85, în dreptul localităţii vrâncene Urecheşti

DISTRIBUIȚI

Un microbuz cu pelerini care mergeau la Iaşi, pentru a se închina la moaştele Stintei Cuvioase Parascheva a fost implicat într-un grav accident de circulaţie. S-a întâmplat pe Drumul European 85, în dreptul localităţii vrâncene Urecheşti. Şoferul unui autoturism ar fi încercat să întoarcă maşina, fără să se asigure, chiar în faţa microbuzului, iar impactul a fost inevitabil. Şoferul vinovat are 80 de ani şi a fost rănit grav, iar cei 15 pelerini au primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Pelerinii au pornit la drum în zorii zilei, din Râmnicu Sărat şi se îndreptau spre Iaşi, pentru a ajunge la racla cu moaştele cuvioasei Parascheva. În dreptul localităţii vrâncene Urecheşti, însă călătoria lor s-a oprit brusc după ce un bătrân care circula pe prima bandă ar fi virat brusc la stânga. Şoferul microbuzului în care se aflau cei 15 credincioşi n-a putut evita impactul, iar cele două autoturisme s-au izbit violent.

Impactul a fost atât de puternic încât a fost nevoie de intervenţia unui echipaj de la descarcerare pentru scoaterea şoferului vinovat din autoturism.

Rănit grav, bărbatul de 80 de ani a fost transportat de urgenţă la spital, iar pelerinii au primit îngrijiri medicale la faţa locului. Poliţiştii fac acum cercetări pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul.