Un medic veterinar din Gorj s-a ales cu dosar penal după ce a salvat de la moarte sigură o căţeluşă şi cei trei pui ai ei. Animalele se aflau la adăpostul primăriei Târgu-Cărbuneşti

DISTRIBUIȚI

Pe principiul că niciun bine nu rămâne nepedepsit, un medic veterinar din Gorj s-a ales cu dosar penal după ce a salvat de la o moarte sigură o căţeluşă şi cei trei pui ai ei. Animalele se aflau la adăpostul primăriei Târgu-Cărbuneşti. Însă, oamenii de acolo nu au mai aşteptat ca medicul să sosească la faţa locului şi să vadă starea animalelor. Aşa că, doctorul a sărit gardul centrului canin şi a luat animalele. Totul a fost considerat furt, iar poliţia a întocmit un dosar penal. 

Costin este mare iubitor de animale. Din acest motiv, şi-a ales profesia de medic veterinar. Recent, câţiva prieteni virtuali i-au trimis mai multe fotografii cu o căţeluşă gestantă. Aceasta stătea în frig, iar, în cele din urmă, căţeii au venit pe lume pe un ger cumplit.

Convins că va face o faptă bună dacă îi va salva, Costin a sunat la adăpostul din Târgu Cărbuneşti şi a cerut animalele. Angajaţii i-au spus că trebuie, însă, să-i adopte. Bărbatul nu a stat pe gânduri şi a întocmit toate actele necesare. Dar nici aşa nu a avut noroc. Pentru că necuvântătoarele tremurau din toate încheieturile, medicul a hotărât să le ia cu forţa.

Numai că fapta lui nu a fost considerată una de bună-credinţă şi, drept urmare, s-a ales cu dosar penal pentru furt.

Mai exact, cea care a depus plângere face parte dintr-o asociaţie care se ocupă cu… protecţia animalelor.

Localnicii consideră că i s-a făcut o nedreptate medicului.

Până când va fi gata ancheta, căţeluşii şi mama lor vor rămâne în grija doctorului veterinar.