„Un început de lovitură de stat!” Aşa a catalogat liderul social democraţilor, Liviu Dragnea, mişcarea zecilor de mii de oameni care duminică seară au scandat împotriva graţierii şi modificării codurilor penale

DISTRIBUIȚI

„Un început de lovitură de stat!” Aşa a catalogat liderul social democraţilor, Liviu Dragnea, mişcarea zecilor de mii de oameni care duminică seară au scandat împotriva graţierii şi modificării codurilor penale. Dragnea a criticat prezenţa lui Klaus Iohannis în stradă şi a vorbit despre o nouă mineriadă. Reacţii au venit şi din partea fostul premier Dacian Cioloş, dar şi a Serviciului Român de Informaţii. Acesta din urmă, după ce lideri politici au vorbit despre implicarea instituţiei în organizarea protestelor.

Mişcarea din centrul Capitalei, la care a participat şi Klaus Iohannis, l-a găsit pe Liviu Dragnea abia întors din Statele Unite ale Americii. În jurul orei 22,  după ce manifestaţiile s-au încheiat în faţa PSD, dar şi la sediul ALDE, liderul social democraţilor a postat un mesaj pe o reţea de socializare.

Liviu Dragnea nu este susţinut însă şi de alţi lideri ai partidului. Vicepreşedinte formaţiunii, Mihai Chirica, nu crede în teoria şefului său.

Vicepreşedintele social democraţilor a ţinut să sublinieze că partidul „cu siguranţă” nu va organiza contramanifestaţii.

De cealaltă parte, fostul premier Dacian Cioloş a invocat incendiul de la Colectiv şi a vorbit despre idealurile celor prezenţi în stradă.

După manifestaţiile de duminică seară au fost lideri din mediul politic care au vorbit despre implicarea serviciilor în organizare. Aproape de miezul nopţii, Serviciul Român de Informaţii a reacţionat şi a catalogat totul ca o încercare de discreditare.

SRI RESPINGE IMPLICAREA ÎN ORGANIZAREA PROTESTELOR

„(…)Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, organizare de proteste sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate potrivit cadrului legal. Considerăm aceste afirmaţii denigratoare şi menite să afecteze instituţii fundamentale ale regimului democratic.(…)”

Zeci de mii de oameni au protestat, duminică seară, în Capitală, dar şi în alte mari oraşe ale ţării faţă de intenţia guvernului Grindeanu de graţiere a anumitor categorii de deţinuţi şi modificare a codurilor penale. Proiectele de ordonanţă de urgenţă în acest sens se află în dezbatere publică până săptămâna viitoare.