Un hotel de 5 stele a ars în staţiunea Sinaia. Era plin cu turişti, dar toţi au fost evacuaţi înainte să se întâmple o tragedie

DISTRIBUIȚI

Un hotel de 5 stele a ars în staţiunea Sinaia! Era plin cu turişti, dar toţi au fost evacuaţi înainte să se întâmple o tragedie. S-au ales cu vacanţele distruse însă sunt fericiţi că au scăpat cu viaţă. Flăcările care au izbucnit deasupra camerelor în care dormeau erau atât de mari încât puteau să îi înghită de vii, dacă nu ieşeau afară la timp. Hotelul are autorizaţie de securitate la incendiu din 2010, iar ultima verificare a fost facută de pompieri anul trecut.

La 4 dimineaţa, limbi uriaşe de foc au început să iasă din mansarda hotelului. Înăuntru erau 50 de turişti, care dormeau.

Între timp, cineva a sunat la 112 şi peste 50 de pompieri au intervenit cu 6 autospeciale. Focul s-a propagat repede şi a distrus toată mansarda, din cauză că era construită în pare parte din lemn.

După cinci ore, focul a fost stins. Cauza probabilă a incendiului se pare că a fost coşul şemineului de la mansardă, care era neizolat corespunzător. Patronii făcuseră asigirare, aşa că paguba nu o vor suporta ei. În schimb, turiştii, care plătiseră mai bine de 1000 de lei pentru două nopţi de cazare, s-au ales cu vacanţa distrusă. Ei au fost cazaţi la un alt hotel.