Un fost puşcăriaş, cunoscut cu grave afecţiuni psihice, a incendiat casa în care locuia împreună cu rudele lui. De multe ori le-a ameninţat că le dă foc şi că le omoară, dar nimeni nu a crezut că îşi va duce planul malefic până la capăt

DISTRIBUIȚI

Un fost puşcăriaş, cunoscut cu grave afecţiuni psihice, a incendiat casa în care locuia împreună cu rudele lui! De multe ori le-a ameninţat că le dă foc şi că le omoară, dar niciodată nimeni nu a crezut că îşi va duce planul malefic până la capăt. Aseară, s-a certat cu mama lui, apoi a aprins totul. Din fericire, cei care locuiau în acea casă, printre care şi un copil, s-au salvat la timp. Individul este acum internat la Spitalul de Psihiatrie Socola.

Grozăvia s-a petrecut în localitatea ieşeană Cristeşti. Într-o parte a casei locuiau bărbatul cu probleme psihice şi mama lui, iar în cealaltă parte nepoata acesteia,  soţul ei şi copilul lor.

Speriat, omul şi-a trimis nevasta şi copilul în vecini.

Nici măcar pompierii nu au reuşit să mai salveze nimic. Au sunat la poliţie şi au anunţat că cel care a provocat dezastrul trebuie văzut de un psihiatru. Cu atât mai mult cu cât toţi cei care îl cunosc spun că este extrem de periculos. A făcut de două ori închisoare pentru tentativă de omor după ce şi-a înjunghiat soţia şi un prieten.

Aşadar iată că un sistem indiferent, care lasă responsabilitatea pe umerii unui bolnav psihic poate să provoace adevărate drame. Polişistii au deschis un dosar penal pentru distrugere.