Un experiment social inedit a fost pus la cale de trei vloggeri, pe străzile din New York. Ei au vrut să vadă cum reacţionează oamenii atunci când văd că o femeie este abuzată de partener

DISTRIBUIȚI

Un experiment social inedit a fost pus la cale şi filmat de trei vloggeri, pe străzile din New York. Ei au vrut să vadă cum reacţionează oamenii atunci când văd că o femeie este abuzată de partener şi ce fac trecătorii când situaţia este inversată – adică atunci când un bărbat este bătut de o femeie.

Newyorkezii au reacţionat prompt atunci când au văzut că o femeie este agresată verbal şi fizic de un bărbat. Oamenii l-au înconjurat pe bătăuş şi chiar l-au îndepărtat cu brutalitate de lângă tânăra victimă.

În fiecare an, doar în Statele Unite, un milion 300.000 de femei sunt abuzate fizic de partener. Însă şi bărbaţii sunt victimele violenţei domestice. În cadrul experimentului, trecătorii rămân nepăsători atunci când o femeie bruschează un bărbat.

Unii oameni chiar râd atunci când văd scena şi lovesc la rândul lor victima – care, în acest caz, este un tânăr.

De cele mai multe ori, bărbaţii sunt prea ruşinaţi să facă plângere la poliţie şi să recunoască faptul că au fost agresaţi de o femeie.