Un concurs de frumuseţe destul de controversat a fost organizat în Thailanda. 25 de transsexuali şi-au măsurat calităţile în faţa unui juriu exigent

DISTRIBUIȚI

Un concurs de frumuseţe destul de controversat a fost organizat în Thailanda unde 25 de transsexuali şi-au măsurat calităţile în faţa unui juriu exigent. Căştigător sau câştigătoare a fost încoronată chiar reprezentanta ţării gazdă.

Miss International Queen a ajuns deja la cea de-a 12 ediţie şi reuneşte transsexuali din lumea întreagă fiind considerat cel mai important concurs de acest fel. 25 de tineri s-au înscris în competiţie şi au avut de susţinut probele clasice ale unui concurs de frumuseţe, aşa că participantele au îmbrăcat pe rând costumele populare ale ţărilor lor, rochii de seară şi evident, costumele de baie. Pe primul loc a fost încoronată reprezentanta ţării gazdă, Jiratchaia Sirimon -kol-navin, în vârsă de 25 de ani, care, conform tradiţiei, a izbucnit în lacrimi.

Locurile 2 şi 3 au fost ocupate de frumuseţi transsexuale din Brazilia, respectiv Venezuela. Miss International Queen a luat naştere acum mai bine de zece ani tocmai pentru a le oferi persoanelor transsexuale o oportunitate de a fi acceptate mai uşor în societate. Însă , în mod paradoxal, Thailanda , ţară în care sunt organizate astfel de concursuri şi în care trăiesc comunităţi largi de homosexuali şi lesbiene, este în esenţă un stat extrem de conservator, cu valori morale şi religioase extrem de bine punctate.

În Thailanda, căsătoriile între persoane de acelaşi sex nu sunt permise sub nicio formă. Ediţia Miss International Queen care tocmai s-a încheiat a desemnat-o practic pe regina frumuseţii transsexuale pe anul trecut. Competiţia ar fi trebuit să aibă loc în noiembrie 2016, dar a fost amânată din cauza decesului regelui Bumibol al Thailandei şi a doliului decretat de autorităţile de la Bangkok.