Un caz îngrijorător de şantaj s-a petrecut la un liceu din Vaslui, dar oamenii legii au intervenit la timp şi au oprit tortura la care era supusă victima. Vorbim despre un elev de 16 ani, care era ameninţat de un coleg că îi va viola sora, dacă nu plăteşte o taxă de protecţie. Iniţial – 30 de lei pe zi, dar suma a crescut la 50 de lei

DISTRIBUIȚI

Un caz îngrijorător de şantaj s-a petrecut la un liceu din Vaslui, dar oamenii legii au intervenit la timp şi au oprit tortura la care era supusă victima. Vorbim despre un elev de 16 ani, care era ameninţat de un coleg că îi va viola sora, dacă nu plăteşte o taxă de protecţie. Iniţial – 30 de lei pe zi, dar suma a crescut la 50 de lei. Speriat că nu mai are de unde să dea banii care îi erau ceruţi, elevul şantajat a mers la poliţie şi a spus tot.

Calvarul pentru elevul de 16 ani de la liceul din Murgeni a început în octombrie anul trecut. Unul dintre colegii săi, care provenea dintr-o familie săracă, îi tot cerea bani, ba chiar îl ameninţa prin mesaje că dacă se împotriveşte, sora îi va fi violată. La început, a cedat şantajului, speriat de ce grozăvie s-ar putea întâmpla.

Atunci, mama elevului şantajat a mers la şcoală şi a anunţat ce se întâmplă, apoi a depus şi o plîngere la poliţie.

Între timp, victima sa a plecat în Spania, unde lucrează la nişte rude.

Băiatul acuzat de şantaj a primit şase luni de asistare zilnică, adică respectarea măsurilor luate de serviciul de probaţiune. Acum este înapoi la şcoală.