Un caz de sclavie a fost descoperit la o stână din Galaţi! Poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT au descins acolo unde aveau informaţii că se petrec lucruri înfiorătoare şi i-au ridicat pe ciobanii suspectaţi, doi fraţi din comuna Vânători. Ei ţineau acolo prizonieri cinci oameni, cu vârste cuprinse între 40 şi 50 de ani

DISTRIBUIȚI

Un caz de sclavie a fost descoperit la o stână din Galaţi! Poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT au descins acolo unde aveau informaţii că se petrec lucruri înfiorătoare şi i-au ridicat pe ciobanii suspectaţi, doi fraţi din comuna Vânători. Ei ţineau acolo prizonieri cinci oameni, cu vârste cuprinse între 40 şi 50 de ani, pe care îi obligau să muncească fără bani, altfel îi abuzau fizic şi psihic.

Suspecţii sunt doi gălăţeni, de 30 şi 32 de ani, din comuna Vânători, care au mai multe stâne în judeţ. În urma unor descinderi, s-a dovedit că din 2015 şi până acum au ţinut în sclavie cinci bărbaţi. Erau momiţi că vor primi 700 de lei pe lună apoi, după ce ajungeau acolo, nu mai vedeau niciun ban. Erau ţinuţi în condiţii mizere şi dacă voiau să plece erau bătuţi crunt.

În sat, celor doi ciobani li se ştie de frică şi cu greu localnicii acceptă să vorbească despre ei

Rudele celor doi suspecţi spun că nu ştiai nimic despre ceea ce se întâmpla la stână.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate bijuterii şi 25 de mii de lei, bani proveniţi din activitatea infracţională, după cum susţin anchetatorii. Cei doi ciobani au fost arestaţi preventiv 30 de zile, sub acuzaţia de trafic de persoane în formă continuată.