Un câine a fost împușcat în județul Arad. Persoanele care l-au salvat cred că animalul a fost folosit pe post de ţintă de către nişte inconştienţi înarmaţi

DISTRIBUIȚI

Se întâmplă lucruri tot mai înspăimântătoare în România. În judeţul Arad, sub un pod, a fost găsit un câine împuşcat. Cel mai probabil, stătea ascuns  acolo ca nu cumva să fie găsit şi ucis de cei care au încercat să-l execute. Persoanele care l-au salvat cred că animalul a fost folosit pe post de ţintă de către nişte inconştienţi înarmaţi.

Zeci de minute s-au străduit voluntarii Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor din Ineu, judeţul Arad, să-l scoată pe bietul animal de sub plăcile de ciment. Câinele era speriat şi în stare de şoc. Chiar şi aşa, nu a schiţat nicio clipă vreun gest de agresivitate.

În cele din urmă, câinele a fost transportat la un cabinet veterinar. Doamna Ligia este unul dintre oamenii care a ajutat la salvarea lui.

Patrupedul, botezat Savior, a primit tratament de specialitate, iar acum starea lui generală este una bună.

Pe Facebook, iubitorii de animale susţin că astfel de cazuri au loc des în zonă. „Pe deal se ucide cu sânge rece de ceva vreme şi nu se ia nicio măsură. Unde sunt cetăţenii responsabili? E un prilej bun să se trezească, să ia atitudine. Sau poate aşteaptă ca unul dintre cei care ţintesc câinii fără apărare să nimească un om?”

Sesizaţi, poliţiştii au deschis o anchetă.

Până când dosarul se va finaliza, cu siguranţă va trece multă vreme. Şi, aşa cum ne-au demonstrat-o cazurile precendente de maltratare a animalelor, cel mai probabil, vinovatul nu va fi pedepsit. Este timpul să se adopte o lege mai aspră pentru cei care maltratează animalele! Este timpul să cerem funcţionarea cu adevărat a Poliţiei Animalelor. Intră pe focusprimatv.ro şi semnează petiţia. Spune STOP indiferenţei! Fii tu schimbarea!