Un bucătar din Alba Iulia revoluţionează piaţa parfumurilor. Chef Cosmin a creat un parfum numai bun de mâncat

DISTRIBUIȚI

Un bucătar din Alba Iulia revoluţionează piaţa parfumurilor. Chef Cosmin a creat un parfum numai bun de mâncat. Da, aţi auzit bine. Licoarea, cu miros de mentă şi busuioc, poate fi folosită atât ca spray de corp, însă, odată pulverizată pe deserturi, se transformă în dressingul perfect. La auzul veştii, doamnele din oraş au dat năvală în bucătăria lui chef Cosmin să vadă cu ochii lor apa de colonie… cu gust românesc.

Fiecare parfum are propria istorie, însă sticluţa cu apa de colonie comestibilă… de Alba Iulia le întrece pe toate. Un bucătar s-a gândit să îmbine utilul cu plăcutul aşa că a creat un parfum care să le ajute pe doamne şi în bucătărie.

Aşa că gospodinele care vor să miroasă bine, în bucătărie şi nu numai, se pot parfuma cu apa de colonie a bucătarului şef şi apoi o pot pulveriza pe prăjituri, pentru un plus de savoare. Chef Cosmin Toma ne-a făcut şi o demonstraţie. Bucătarul ne-a gătit o prăjitură cu mălai, „parfumată” cu apa de colonie ce îi poartă semnătura.

Se adaugă apoi untul şi se amestecă bine. Compoziţia se lasă două ore la frigider să se răcească, apoi se ornează farfuria cu ciocolată, boabe de rodie, frunze de mentă şi la final se parfumează întregul preparat.

Nu este pentru prima dată când chef Cosmin dă frâu liber imaginaţiei. Anul trecut, bucătarul a creat un parfum din condimente folosite în bucătăria tradiţională românească, de la usturoi, cimbru şi până la chimen şi boia.