Un bebeluş care s-a născut cu patru picioare şi cu două coloane vertebrale a fost operat în Statele Unite. Copilul, născut în Coasta de Fildeş, are acum o şansă la o viaţă liniştită, graţie eforturilor medicilor

DISTRIBUIȚI

Un bebeluş care s-a născut cu patru picioare şi cu două coloane vertebrale a fost operat la un spital de lângă Chicago, în Statele Unite. Procedura extrem de dificilă a fost un adevărat succes. Fetiţa va putea duce acum o viaţă normală. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoţional.

Dominique, în vârstă de 10 luni, s-a născut cu o condiţie medicală foarte rară. Până acum, ea a trăit cu un geamăn parazit ataşat de corp, din care au rămas două picioare şi o coloană vertebrală care ieşeau din spatele fetiţei. Copilul, născut în Coasta de Fildeş, are acum o şansă la o viaţă liniştită, graţie eforturilor medicilor de la Advocate Children’s Hospital din statul american Illinois. Dominique a fost ajutată de o organizaţie non-profit să ajungă în Statele Unite, pentru procedură. Fetiţa a fost adoptată temporar, timp de două luni, cât durează tratamentul, de o familie din zona Chicago, iar apoi se va întoarce la familia ei din Coasta de Fildeş.

Copilul a fost operat de o echipă compusă din cinci chirurgi şi 50 de medici specialişti. Ei au lucrat şase ore ca să deconecteze nervii şi vasele de sânge şi ca să extirpe cele două picioare, bazinul, coloana şi vezica geamănului parazit.

Toate aceste ţesuturi în exces cântăreau un kilogram – enorm pentru un copil mai mic de un an.

Medicii spun că, dacă nu ar fi fost operată, Dominique ar fi avut dureri atroce toată viaţa, iar coloana vertebrală i-ar fi rămas deformată ireversibil din cauza greutăţii geamănului parazit. Fetiţa se recuperează foarte bine după intervenţia chirurgicală, iar inflamaţia de pe spate îi va dispărea în următoarele săptămâni.