Un bărbat din Serbia a căpătat porecla „Superman-ul de pe Dunăre”. Asta după ce, în ultimii 18 ani, a salvat, din apele fluviului, zeci de persoane care au încercat să se sinucidă

DISTRIBUIȚI

Un bărbat din Serbia a căpătat porecla „Superman-ul de pe Dunăre”. Asta după ce, în ultimii 18 ani, el a salvat, din apele fluviului, zeci de persoane care au încercat să se sinucidă. Omul povesteşte că a scos din apă oameni de toate vârstele şi categoriile sociale.

Renato, în vârstă de 55 de ani, este patronul unui restaurant pe malul Dunării. Localul se află în apropierea Podului Pancevo din Belgrad, de pe care foarte mulţi oameni au încercat să se sinucidă, plonjând în apele fluviului. Însă bărbatul este mereu atent la ce se întâmplă pe pod şi sub el.

Renato are o barcă pe care o foloseşte ca să pescuiască şi ca să se plimbe pe Dunăre. Tot cu ajutorul ambarcaţiunii, el ajunge la persoanele care se îneacă.

Din acest motiv, Renato a păstrat legătura doar cu două dintre persoanele pe care le-a salvat.

Pentru curajul şi omenia lui, „salvatorul de pe Dunăre” a primit numeroase premii şi diplome onorifice de la autorităţile sârbe.