Un bărbat de 54 de ani se zbate între viaţă şi moarte după ce cala navei la care lucra a explodat

DISTRIBUIȚI

Un bărbat de 54 de ani se zbate între viaţă şi moarte după ce cala navei la care lucra a explodat. S-a întâmplat în incinta societăţii Navrom, din Galaţi. Deflagraţia s-a produs în compartimentul motoare al unei nave împingător, aflată în reparaţii şi a fost urmată de un incendiu puternic. Muncitorul rănit în urma exploziei a fost transportat de urgenţă la spital cu arsuri de gradul 2 si 3 pe 90 la sută din suprafaţa corpului. În plus, o femeie care a văzut totul a suferit un atac de panică şi a ajuns şi ea pe mâinile medicillor. Pompierii şi inspectorii de muncă încearcă să afle cum s-a petrecut incidentul.

Nava era în secţia de reaparaţii a societăţii private, iar bărbatul lucra în sala moatoarelor din interiorul vaporului. La un moment dat, omul şi-a aprins o ţigară. Acela a fost şi momentul producerii deflagraţiei, provocată de o acumulare de gaz metan.

Explozia a fost urmată de un incendiu puternic care a cuprins rapid întreg compartimentul motoare, pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi.

Muncitorul a fost grav rănit şi se zbate acum între viaţă şi moarte.

O femeie care a văzut totul a suferit un atac de panică şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Acum, ancheta pompierilor şi a inspectorilor de muncă va stabili cu exactitate cauzele producerii exploziei.