Un bărbat a fost împuşcat mortal de forţele de securitate pe aeroportul Orly din Paris. Suspectul l-a dezarmat pe unul dintre militarii care asigurau paza, apoi a fugit

DISTRIBUIȚI

Un bărbat a fost împuşcat mortal dimineaţă de forţele de securitate pe aeroportul Orly din capitala franceză, Paris. Suspectul l-a dezarmat pe unul dintre militarii care asigurau paza , apoi a fugit . Aeroportul a fost evacuat şi au fost chemaţi geniştii. Din primele cercetări reiese că suspectul omorât era Ziyed B.,un musulman radicalizat care lucra ca stivuitor, avusese în trecut probleme cu legea şi nu avea voie să părăsească Franţa.

Incidentul s-a petrecut în această dimineaţă , în jurul orei locale 8.30. În momentul în care membrii operaţiunii Sentinelle  care asigură paza aeroportului au început patrularea, un bărbat s-a apropiat de militari şi a reuşit să-i smulgă arma unuia dintre ei, o femeie. Ea a fost rănită uşor

Suspectul a murit pe loc, iar militarii s-au asigurat că nu avea asupra sa substanţe explozibile. Pentru cei aflaţi în aeroport au urmat momente de panică.

Imediat după incident aeroportul Paris Orly a fost evacuat, iar la faţa locului au sosit geniştii. A fost declanşată o cercetare amănunţită a aerogării pentru a se vedea dacă nu cumva în aeroport au fost plasate bombe sau alte dispozitive suspecte. De asemenea, militarii au căutat un eventual complice al bărbatului împuşcat. Datele preliminare ale anchetei arată că atacatorul era un musulman radicalizat, care , tot în aceasta dimineaţă, înainte de incidentul de la aeroport, a lovit în trafic un poliţist , apoi a demarat în trombă.

Suspectul se afla oricum în evidenţele poliţiei franceze şi era cercetat pentru mai multe infracţiuni de drept comun, dar şi pentru trafic de informaţii. Tatăl şi fratele său au fost plasaţi pentru moment în arest la domiciliu, iar o anchetă va stabili dacă ei erau la curent cu activităţile şi cu planurile suspectului. Preşedintele Franţei, Francois Hollande le-a mulţumit membrilor trupelor de intervenţie pentru promptitudinea cu care au reuşit să rezolve o situaţie critică.  Aeroportul Orly este al doilea ca mărime din capitala franceză şi este aflat la 13 kilometri de Paris. După prânz, zborurile au fost reluate.